Victor Ramström

Victor Ramström

Hur hittar man tid?

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 28 Jan, 2015 22:26
Det känns som behovet av tid är oändligt. Ändå finns det inte mer än 7 dagar i veckan, 24 timmar på ett dygn och 60 sekunder per minut. (Eller ja, i år finns det ju en skottsekund!!)

Tiden bara rinner iväg, oftast utan att man hinner blinka, reagera och fundera. Det känns som det var igår jag konfirmerades och som om det var igår jag tog studenten. Ändå är det i år 10 år sedan min konfirmation, och efter studenten har jag hunnit göra lumpen i ett år och jobbat som snickare i nästan 5 år. Tiden går så otroligt fort. Ibland behöver man stanna upp reflektera över situationen.
Senaste tiden har det blivit allt mer uppenbart för mig att jag behöver hitta mer tid, jag behöver skala ner på mina uppdrag och ge mer tid till mig själv. Men hur gör man för att hyvla bort sådant som man tycker är så roligt? Sådant som ofta ger energi? Men sådant som faktiskt också kunde blivit så mycket bättre utfört om man hade haft lite mer tid att ägna det.
Men det är inte alltid bara tid som behövs, det måste också finnas ork. Orken har de senaste åren varit väldigt låg hos mig. Jag har helt enkelt inte orkat göra allt som jag borde. Det har säkert märkts på en del håll, på andra inte. Till saken hör ju att jag jobbar heltid som snickare. Det kan ofta vara rätt slitigt, man rör sig nästan hela tiden, klättrar upp och ner, lyfter mycket saker och måste tänka på många olika delar. Vissa dagar slocknar jag några timmar i soffan efter jobbet. Någon gång måste batterierna laddas. För att ge en liten bild över det jag sysslar med på fritiden tänkte jag nämna några av mina uppdrag:


Vice ordförande i Kyrkorådet i Kalmar Pastorat
Vice ordförande i Beredningsutskottet i Kalmar Pastorat
Ersättare i Budgetutskottet i Kalmar Pastorat
Ledamot i Kyrkofullmäktige i Kalmar Pastorat
Ordförande i församlingsrådet i S:ta Birgitta församling
Redaktör för Birgittabladet
Ledare för tillfället för 2 gudstjänstgrupper
Kassör i Svenska Kyrkans Unga i S:ta Birgitta församling
Ordförande i POSK i Kalmar Pastorat
Vice ordförande i POSK i Växjö Stift
Revisor i Bostadsrättsföreningen

..och en hel del annat! Jag är med på varje mässa i Birgittakyrkan. De senaste fyra åren tror jag att jag har missat ett möte, har kanske haft 2 sjukdagar och i somras hade jag tre strödagar semester.
Någonstans talar nog detta sitt tydliga språk, det går i ett! Och det ÄR roligt annars hade jag inte gjort det. Men samtidigt känner jag att livet springer iväg. Jag är 24 år och känner att det finns vissa bitar som jag saknar i livet. Bitar som jag inte kan fokusera på för att jag inte har tid.
Jag kommer att börja skala ner, några uppdrag måste bort. Men jag kommer givetvis att fortsätta ha kul och vara glad för det förtroende som har givits mig!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.