Victor Ramström

Victor Ramström

POSK:s Riksårsmöte 2012

KyrkanPosted by Victor Ramström 06 May, 2012 22:58
I mars valdes jag till ombud från Växjö stifts POSK grupp till riksårsmötet i Linköping 5 maj. I samma veva fick jag veta att det passade bra med lillasysters flytt, beskrivet i tidigare inlägg.

Mötet började med samlingsfika och därefter en mässa i Domkyrkan, ledd utav domprost Peter Lundborg, som även blev vald till mötesordförande när årsmötes förhandlingarna inleddes efter lunchen.

Jag vet inte vad jag hade väntat mig av dagen, men jag blev positivt överraskad. Jag har aldrig betvivlat styrelsens kunskap på något sätt. Och under dagen fick jag ännu mer bekräftat deras breda kunskap, en mycket positiv upplevelse när något är ännu bättre än väntat!

Den stora punkten på dagordningen var POSK:s nya Vision och program. Det hela har varit ute på remiss i två rundor och nu hade styrelsen arbetet fram ett förslag. När jag tidigare läst igenom förslaget har det inte varit något större som jag reagerat vid, utan kände att jag kunde ställa mig bakom det. Det blev många diskussioner. Några saker ändrades en del till det bättre kanske någon till det sämre enligt mig. Men fortfarande är det absolut något jag kan ställa mig bakom. Styrelsen har arbetat hårt med det och jag tycker att de har gjort det riktigt bra, en stor eloge!

Vid fikat på eftermiddagen blev det firande av POSK 25 år! Beskrivande tal av vägen hit, inspirerande. Och god tårta, jag valde en med hallon och blåbar, den föll mig mycket väl i smaken.

Ett bra årsmöte med andra ord!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.