Victor Ramström

Victor Ramström

Varför denna smutskastning?

POSKPosted by Victor Ramström 13 Sep, 2013 16:56

I mycket utav den rapportering som massmedia har om Kyrkovalet är det ren smutskastning som pågår, de andra nomineringsgrupperna är si och andra är så. Nu senast i fredagens Barometern blir vi i POSK (Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan) anklagade utav Socialdemokraterna för att vara Kristdemokrater allihop. Som POSKare är du fri att ha dina egna värderingar i de vanliga valen, men i kyrkovalet stödjer du en partipolitiskt obunden grupp. Jag är övertygad om att vi har medlemmar och kandidater som i ett vanligt val röstar på allt ifrån Vänsterpartiet till Moderaterna. Detta ser vi som POSKare inget problem med, därför att det är inte dina partiåsikter som är viktiga. Det är ditt engagemang i och för kyrkan.

Varför fokuserar inte fler grupper på sig själva och de visioner och frågor som de vill driva i kyrkan? Tyvärr finns det kandidater till kyrkovalet som inte är intresserade av att gå till kyrkan. Detta blir ju givetvis också ett problem när man ska prata om vad man vill i kyrkan. Det finns de som inte har tillräcklig kunskap för att kunna uttala sig.

Vi i POSK hämtar alla våra kandidater direkt ifrån församlingslivet och har kandidater genom alla generationer i livet. Genom att ha kandidater genom hela livet har vi också enklare och större vilja för att arbeta med visioner för kyrkan. Alla är lika viktiga, ung som gammal, det är tillsammans vi är starka. Vi vill i Kalmar arbeta för att göra kyrkan mer tillgänglig. Vi vill att gudstjänster och övrig verksamhet varieras på olika dagar och tider så att kyrkan finns där när du behöver. Vi tycker tillexempel att det är dags att i någon av våra kyrkor ha en Högmässa på söndag kväll. Vi vill skapa mötesplatser för människor i alla åldrar, där människor i gemenskap kan växa i tro eller hitta en tro. Vi vill att det glada kristna budskapet genomsyrar allt vi gör i våra församlingar. Vi vill satsa på långsiktigt lärande för alla åldrar. Dessutom vill vi ta ansvar som förtroendevalda och på ett ansvarsfullt sätt värna och modernisera Svenska Kyrkan i Kalmar.

De som styr kyrkan ska ha sin förankring och sitt engagemang i en församling. Sluta upp med smutskastning och börja istället tala om visioner för kyrkan!

Rösta på POSK 15 september.

Victor Ramström

POSK - Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan


Detta har jag skickat in till tidningen Barometern som en insändare. Och håller nu tummarna för att den kommer med innan valet.