Victor Ramström

Victor Ramström

Statoils nya logga!

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 06 Nov, 2009 22:54
Igår hamnade jag plötsligt på Aftonbladets hemsida, när jag surfade runt på nätet! Där fick jag se en artikel om Statoils nya logga! Tydligen kostar det över 3 miljarder att byta ut den gamla mot den nya. Något som kommer ske under en längre tid då Statoils mackar kommer fortsätta vara skyltade som idag!

Men själva företaget Statoil har bytt loggo! Så här ser den ut!

Tydligen ska den symbolisera den nordiska stjärnhimlen. Något som verkar väldigt konstigt för ett oljebolag som har en utmärkt symbol, en oljedroppe! Norska designer dömmer ut den som väldigt simpel, "Något som en liten blomsteraffär på Hadanger skulle kunna använda" var det någon som sa!

Jag tycker att den är hemsk! Det är inget fel på själva logotypen. Men den ska representera ett oljebolag som inte alls stämmer in på bilden med en rosa stjärna! En logotyp ska enligt min mening vara ren, inte för mycket grejer utan lagom. Denna logotyp är lagom, fast har inte någon koppling till ett oljebolag. Allting är för rent för att tillhöra ett oljebolag. Små tunna bokstäver och rosa färg det blir för klent och rent!

Konstiga tankar eller hur?