Victor Ramström

Victor Ramström

Såna här dagar behövs!

KyrkanPosted by Victor Ramström 18 Sep, 2011 21:03
Plötsligt hör jag hur telefonen ringer. Jag rycks upp ur drömmarna. Är det morgon? Många tankar drar igenom huvudet på den korta lilla stund som det tar för mig att resa mig upp och leta mig bort till telefonen och svara.
Det var en av konfirmand assistenterna som ringde från konfirmandlägret och var nervös inför en av uppgifterna i kyrkan lite senare. Något som han inte alls behövde vara, då han löste det med bravur!

Det var en kommenterad högmässa i Birgittakyrkan idag. Vilket innebar att innan någon av delarna i gudstjänsten så fick en konfirmand läsa en liten text som förklarade vad just den delen innebar.
Jag hade inte förväntat mig något särskilt när jag gick iväg till kyrkan. Men när jag fick se konfirmandgruppen på 20 personer komma hem ifrån sitt första läger på Öland, så kände jag direkt att det här kan bli något bra.

Och vad bra det blev! 137 personer deltog i mässan. De flesta av konfirmanderna hade inte varit i kyrkan tidigare, men det kändes som att de varit där flera gånger om och följde med på ett väldigt bra sätt. Deras uppgifter löste de galant. Det kommer bli ett väldigt bra år med dessa konfirmander i Birgittakyrkan.

Förutom konfirmander, så var det ett väldigt fint dop och många konfirmandföräldrar som deltog. Birgittakören sjöng sånger. De unga konfirmand assistenterna hade många uppgifter och det var kul att se. Och till det kan en bra predikan läggas. Det var inte mycket som hade kunnat göras bättre denna söndag. Fler såna söndagar vill jag ha.

I övrigt så har dagen rullat på med min nya fritidsaktivitet, som jag tycker gick bra! Och efter det blev det styrelsemöte hemma hos mig för POSK BiC. Tack för ett bra möte med många bra samtal!

Med andra ord så har det verkligen varit en bra dag, som har gett mig mycket ny energi. Ny energi som verkligen är behövligt. Nu kan det bara bli ännu bättre, och jag är inte det minsta orolig över att det skulle bli på annat sätt!