Victor Ramström

Victor Ramström

MUCK

LumpenPosted by Victor Ramström 18 Jun, 2010 23:52
Militär Utryckning Civila Kläder, var bland de sista ord jag hörde av min plutonchef. Lumpen tiden är över. 11 månader, 327 dagar.

Det har varit en mycket spännande tid, som har varit väldigt givande. När jag ryckte in visste jag väl inte riktigt vad det handlade om. Det har inte alls varit som jag trodde att det skulle vara, det har varit 1000 gånger bättre. Det har till stor del varit väldigt slappt, fast ändå ganska mycket att göra.

Jag hade tänkt att sammanfatta allt som jag har fått göra, fast det är så mycket att jag helt enkelt inte orkar göra det.


Det är så mycket som jag egentligen skulle kunna skriva fast det blir så mycket. Istället nöjer jag mig med ett par enkla ord om dagen.

Det var bara att gå upp ännu tidigare än vanligt i lumpen för att hinna städa klart allt. En sista frukost avnjöts i matsalen. När uppställningen var avklarad var det en lång väntan under visitationen av kasern. Lämna in de sista persedlarna och ännu mera väntan. Till sist ställde 209 Basbevakningspluton, med alla 87 st, upp för medalj och betygsutdelning. Plutonchefen och Kompanichefen delade ut och det var riktigt kul att få Värnpliktsmedaljen! Efter det så var lumpen tiden över!


Nu blir det skönt att skapa sig en riktig vardag och ta tag i alla uppdrag här hemma!


Ledig!

LumpenPosted by Victor Ramström 20 Apr, 2010 03:39
Ja då visade det sig att jag får vara ledig nästa vecka i alla fall! Perfekt precis vad jag behöver efter ett antal veckor här nere i Karlskrona. Bevakningen i Stockholm blev inställd!

För att fira detta gick jag straxt innan jag gick på passet och handlade frukt. Fint firande eller hur? När flaggan var nere 20.13 och några timmar i kuren var avklarade och det var färdig rondat för min del, satte jag mig ner och började skära frukt. Det blev en mycket fin fruktsallad som de andra här nere har fått smaka på. Lumpen när den är som bäst!

Danmark och överlevnad!

LumpenPosted by Victor Ramström 19 Apr, 2010 00:22
Blev några riktigt bra dagar i Danmark för min del. Jag hade turen att få dagpasset vilket gjorde att jag var rejält solbränd på hemvägen. Men för den skull kunde jag inte ha lite kläder på mig då det blåste ganska kallt om dagarna.

Nätterna tillbringades på ett fyrstjärnigt hotell och frukosten var kanon! Med kanon menar jag att det var wienerbröd till frukost!

Det var kul att få en inblick i vad Visby Korvetterna gör. Anledningen att de var i Esbjerg var att de var fiende i en nato-övning. Sverige, Danmark och Norge agerade B-styrka. Och varför inte skicka våra fina Stealth-fartyg då?


När jag kom hem var det bara att packa om väskan för några dagar i Kosta utan mat.

Det var kul att lära känna sin kropp hur den reagerar när man inte få i sig någon mat. Men också se hur man klarar sig i skogen alldeles ensam eller i grupp. Några dagar i efterhand känner jag mig fortfarande inte helt återställd. Jag tappade riktigt mycket kraft ute i skogen. Men det är på bättringsvägen.


Nu har jag ytterligare några nätter framför mig innan jag återigen kommer hem till Kalmar.

Då hade jag hoppats på att få vara ledig i en vecka. Vilket visade sig vara fel i fredags. Jag blir inkallad en vecka extra för att åka till Stockholm och göra något liknande det jag gjorde i Danmark. Fast större!


Då bär det av!

LumpenPosted by Victor Ramström 07 Apr, 2010 19:53
Dags att åka till Karlskrona igen! Denna gången några dagar tidigare vilket gör att jag kommer vara borta i två och en halv vecka...

Till att börja med blir det "utlandstjänst" i ett land i närheten. Det ska bli spännande att se vad som kan hända där! Väl tillbaka därifrån bär det av ut i skogen för några dagar och nätter utan mat. Det kan bli intressant! Sen blir det en veckas tjänst. Efter det bär det av hemåt igen och jag får äntligen 9 dagar ledigt.

Jag trivs bra i Karlskrona, men det ska faktiskt bli skönt när allt blir som vanligt igen. Det kommer att finnas tid till så mycket mer, och när hösten kommer hoppas jag att allt det röriga. Har rett ut sig och att det går att ta nya tag för att få ordning på lite grejer!

Kungsholmen

LumpenPosted by Victor Ramström 27 Jan, 2010 10:14
Då har man snart varit ytterligare en vecka på Kungsholmen! Det var riktigt skönt att komma tillbaka, efter några månader inne i stan. Denna gång går jag som skyddsvakt på ön och kontrollerar så inga obehöriga har tagit sig ut. Men det gäller också att kontrollera de nyinryckta så att de sköter sig ordentligt. Det låter som att jag bara klagar på nyinryckta hela tiden, men det är ju inte riktigt så det går till. Det är klart att man säger till dem när de gör något fel eller har klätt sig på fel sätt. Men det är också mycket tips som man får ge dem. De undrar ganska mycket om oss och vad vi gör på ön och hur det var när vi var där. Små saker som kan vara bra för dem att känna till får man dela med sig av.

Men ibland vill man kanske jäklas lite med dem och då gör man det. För några kvällar sedan gick vi in på ett logement och låtsades att det var visitation. De som inte befann sig på logementet fick de andra springa och hämta och alla började vika kläder, medan vi väntade. Ryktet säger att det logementet har blivit ganska noga med att ha ordning på sina kläder efter det!

Kungsholmen är ju en mycket speciell ö och jag passade på att ta lite kort i söndags när vi gick på rond!

Bilderna går att titta på HÄR


Avklarad vecka!

LumpenPosted by Victor Ramström 07 Jan, 2010 21:29
Har nu klarat av ännu en vecka i Karlskrona. Det gick alldeles utmärkt att klara veckan utan mobil. Det är ju inte så att jag har något jättebehov av mobil men det är ju alltid skönt att åtminstone vara kontakt bar. Imorgon blir det alltså att leta upp en gammal mobil och gå och lämna in den trasiga på lagning.

Hade turen att denna gången få åka med Swebus Express hem vilket gör att jag är hemma straxt innan TNR 081100, oj ursäkta mig på civilt språk 11.00. Ganska mycket tidigare än normalt!

Middag!

LumpenPosted by Victor Ramström 14 Nov, 2009 23:47
Nu är det bara en fältvecka kvar, sedan flyttar vi in till stan. Kommer kännas lite konstigt att lämna Kungsholmsfort!

För lite mer än en vecka sedan bestämde jag mig för att ta på mig ansvaret med att ordna lite inför en avslutningskväll då vi är samlade hela plutonen! Det blev mycket arbete, och det har gett resultat! Många har frågat mig hur jag orkar? Men det är ju så kul att annordna något och att ha koll på grejerna! Det är kul också när man får beröm för det man gör vilket jag har fått hela tiden.

Det jag har fixat är att jag har bokat bord för 42 personer på Nivå i Karlskrona. En riktigt modern och fräsch restaurang som det sägs vara riktigt god mat på! Det slutade med att jag hade fixat hela deras övervåning till oss och en egen bar! Härligt!

Under veckan har jag tagit upp mat beställning vilket nu har vidarebefordrats till Nivå. Och det som återstår är att samla in pengar för maten. Samtidigt har jag fixat boende till alla och avbokat hemresor och delvis fixat nya, beställt mat till dem som ska stanna i Karlskrona hela helgen och fört flera dialoger med befäl så att allt ska gå rätt till!

Det har med andra ord funnits lite att göra, men det är kul. Hellre tar jag på mig ansvaret och gör något själv istället för att klaga på någon som gör det halvdant! Så har det ofta varit, och kommer väl att bli i framtiden med...

Vecka 946!

LumpenPosted by Victor Ramström 13 Nov, 2009 17:33
Veckan har varit en inte alltför ansträngande vecka! Tisdagen och onsdagen bestod mestadels utav ledig timmar! Det enda som fanns att göra på tisdagen var att ta vaccinet mot svininfluensan! Vilket resulterade i en hel del sjuka resten av veckan. Minst en person åkte på svininfluensan, mycket feber och ont i huvudet från de flesta och ömmande armar. Visst fanns det en del hypokondriker men många blev faktiskt dåliga!

Onsdagen skulle varit fulldag men blev inte så. Befälen fick dra iväg på någon övning och en ledig dag till var att räkna med!

Med andra ord en lugn vecka förutom måndagen och torsdagen då vi fick öva på genomsök av byggnader! Och testa Nightvision! Vilken syn!

Slutade ganska tidigt på fredagen och kunde ta en tidig buss hem, vilket var mycket skönt!

Next »