Victor Ramström

Victor Ramström

Hur hittar man tid?

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 28 Jan, 2015 22:26
Det känns som behovet av tid är oändligt. Ändå finns det inte mer än 7 dagar i veckan, 24 timmar på ett dygn och 60 sekunder per minut. (Eller ja, i år finns det ju en skottsekund!!)

Tiden bara rinner iväg, oftast utan att man hinner blinka, reagera och fundera. Det känns som det var igår jag konfirmerades och som om det var igår jag tog studenten. Ändå är det i år 10 år sedan min konfirmation, och efter studenten har jag hunnit göra lumpen i ett år och jobbat som snickare i nästan 5 år. Tiden går så otroligt fort. Ibland behöver man stanna upp reflektera över situationen.
Senaste tiden har det blivit allt mer uppenbart för mig att jag behöver hitta mer tid, jag behöver skala ner på mina uppdrag och ge mer tid till mig själv. Men hur gör man för att hyvla bort sådant som man tycker är så roligt? Sådant som ofta ger energi? Men sådant som faktiskt också kunde blivit så mycket bättre utfört om man hade haft lite mer tid att ägna det.
Men det är inte alltid bara tid som behövs, det måste också finnas ork. Orken har de senaste åren varit väldigt låg hos mig. Jag har helt enkelt inte orkat göra allt som jag borde. Det har säkert märkts på en del håll, på andra inte. Till saken hör ju att jag jobbar heltid som snickare. Det kan ofta vara rätt slitigt, man rör sig nästan hela tiden, klättrar upp och ner, lyfter mycket saker och måste tänka på många olika delar. Vissa dagar slocknar jag några timmar i soffan efter jobbet. Någon gång måste batterierna laddas. För att ge en liten bild över det jag sysslar med på fritiden tänkte jag nämna några av mina uppdrag:


Vice ordförande i Kyrkorådet i Kalmar Pastorat
Vice ordförande i Beredningsutskottet i Kalmar Pastorat
Ersättare i Budgetutskottet i Kalmar Pastorat
Ledamot i Kyrkofullmäktige i Kalmar Pastorat
Ordförande i församlingsrådet i S:ta Birgitta församling
Redaktör för Birgittabladet
Ledare för tillfället för 2 gudstjänstgrupper
Kassör i Svenska Kyrkans Unga i S:ta Birgitta församling
Ordförande i POSK i Kalmar Pastorat
Vice ordförande i POSK i Växjö Stift
Revisor i Bostadsrättsföreningen

..och en hel del annat! Jag är med på varje mässa i Birgittakyrkan. De senaste fyra åren tror jag att jag har missat ett möte, har kanske haft 2 sjukdagar och i somras hade jag tre strödagar semester.
Någonstans talar nog detta sitt tydliga språk, det går i ett! Och det ÄR roligt annars hade jag inte gjort det. Men samtidigt känner jag att livet springer iväg. Jag är 24 år och känner att det finns vissa bitar som jag saknar i livet. Bitar som jag inte kan fokusera på för att jag inte har tid.
Jag kommer att börja skala ner, några uppdrag måste bort. Men jag kommer givetvis att fortsätta ha kul och vara glad för det förtroende som har givits mig!Lillasysters "riktiga" flytt till Linköping

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 06 May, 2012 22:11
Torsdag kväll. Jag somnar några timmar på soffan, vaknar väldigt sent och tar tag i det som jag var tvungen att göra. Läggdags 00.40

Fredag morgon. Väckarklockan ringer 05.35, dags att gå upp och ta tag i det som ska göras innan helgen. 07.00 börjar jobbet, utgår från Färjestaden och tillbringar dagen i Vanserum på Öland. 12.37 slutar jag och bilen rullar tillbaka mot Kalmar. Duscha, packa för helgen. 13.40 lunch hos mormor. 14.00 hämta hyrsläp och straxt därefter börja lasta. 15.15 kör jag och mamma mot Linköping med lillasysters bohag. Framme i Linköping 18.00. Därefter fortlöper kvällen med bärande av möbler, lådor och saker. Först det i släpet och sedan hennes och pojkvännens saker från det gamla studentrummet. Ett antal krämpor började kännas efter en dag av slit, men jag sov gott!

Lördag. Vaknar runt 8 och därefter blir det frukost. En stund senare hämtas nya matbordet och de sista flyttlådorna. Sen lämnas släpet tillbaka denna gång i Linköping, bra system! Resten av dagen ska spenderas på diverse varuhus och att plocka upp i lägenheten. Jag väljer bort det och beger mig istället mot POSK:s riksårsmöte.
När jag hade åkt hemifrån ryckte jag med mig en skjorta i all hast, vilken visade sig vara full av fläckar. Direkt innan mötet lyckas jag rusa in i en butik, hitta en ny skjorta ta på mig den och ge mig iväg till mötet. Det gick fort när skjortan valdes, men i efterhand så är jag riktigt nöjd! På kvällen blev det mestadels plock.

Söndag. Efter vanliga morgonrutiner beger vi oss på ny runda i butiker. Stoppet på IKEA blir just ett stopp. Något problem med sprinklersystemet har gjort att man inte kan öppna butiken vid normal tid. Vid ett besök senare visar det sig att hela tag-själv-lagret är stängt. Rejält med vatten har gjort att man inte vet vad som är förstört eller kan garantera om något rasar ner från hyllorna. Det stärker ytterligare min bild av att IKEA är väldigt noga med säkerheten i sina varuhus. Bra!

Avfärd från Linköping 14.55 och i Kalmar 17.17, det är inte särskilt långt till Linköping. Därför kan det säkert bli en tur dit upp snart igen!

Ett gott nytt år!

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 01 Jan, 2011 14:35
2011! Jag minns nyårsafton 1999, vi var på väg in i ett nytt millennium och jag kommer ihåg att många var rädda för vad som skulle hända. Jag var 9år och kunde väl inte riktigt begripa något av det. Nu har det redan blivit 2011, när jag tänker tillbaka så känns det som att det har gått riktigt fort. Och fort det har också året 2010 gått.
Vid början av året hade jag klarat av hälften av lumpen, och allt kändes bra. 18 juni var det MUCK och hela den tiden var fantastisk, jag trivdes verkligen med det jag gjorde där! Men det som var påfrestande var resandet. Att känna sig som att man hela tiden var på resande fot. Att man inte riktigt hörde hemma någonstans. Många av helgerna fick jag vara i tjänst som vakt i Karlskrona och som tack fick vi många veckor ledig i mellan varven. Då passade jag på att arbeta, så hela våren höll jag igång för fullt! Som att det inte räckte så skulle jag hela tiden passa ihop tiden med mitt uppdrag som kyrkorådets ordförande. Jag måste säga att jag tycker att det funkade bra i alla fall. Men det har varit många gånger som jag inte varit nöjd med mitt arbete...

Sommaren kom med stormsteg och det var en bra sommar! Jag hann med lite båtsemester och två veckors ledigt! Resten jobbade jag. Att jag jobbade gjorde att jag knappt märkte övergången från sommar till höst. Rätt vad det var så var den bara där.

Och hösten den har gått snabbare än vad jag knappt kan tänka mig. Nu känner jag att jag precis vaknat upp och att det borde vara september. Det har varit en bra höst och jag har fått vara med om så mycket roliga och bra grejer. Det känns som att livet har satt fart och att det hela tiden händer en massa bra grejer, i slutändan kommer det här bli så bra det bara kan!

Jag har flyttat hemifrån, köpt mig en lägenhet med två rum och kök! 63 kvm, och jag trivs så otroligt bra. Snart börjar jag komma i ordning ordentlig. Det finns hela tiden något att fixa till men till slut kommer den att bli riktigt fin den också!


Kort sagt 2010 har varit ett riktigt bra år och det finns inget som talar för att 2011 ska bli sämre. Jag har fått vara med om så mycket och fått lära mig väldigt mycket också.

Med hopp om att ni alla får ett riktigt bra 2011!

Biskopsval

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 29 Aug, 2010 23:57
Ja så var det då dags för biskopsvalet i Växjö Stift. Jag som är vald till Elektor i biskopsvalet, kommer att finnas på plats i Kalmar Domkyrka från klockan 10.00, för att lägga min röst på en utav de fem biskopskandidaterna. Per Eckerdal, Jan-Olof Johansson, Lisa Tegby, Dag Sandahl eller Kjell O Lejon.

Förutom att jag kommer att finnas på plats där så kommer jag också under dagen att twittra under POSK:s konto. Jag hoppas kunna dela med mig lite av det som händer i Kalmar.

Sommar 2010

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 08 Aug, 2010 23:21
Tiden går så fort när man har roligt! Och uppenbarligen har jag haft en riktigt rolig sommar!

Om det inte har varit polerande på båten så har det varit jobb. Och tyvärr så jobbade man under sommarens finaste veckor. Men det är så det är, det går inte att förutspå hur vädret ska vara.

När semestern började blev det att slita extra hårt för att få båten i sjön och till slut lyckades det. Avfärd blev det kvällen efter. 3 nätter i Borgholm, 1 i en naturhamn och 3 i Västervik. Hur skönt som helst att få komma iväg lite och bara njuta och ta det lugnt och koppla av.

Från Västervik tog jag mig hem med buss för att inte missa Kalmar Stadsfest. Som innehöll ganska många godbitar. Men absolut bäst var som väntat Sven-Ingvars. Ett riktigt drag. Jag kommer ihåg en gammal recension som skrevs senast jag var och såg dem. Det var i Borgholms Slottsruin i början på augusti 2006. Då skrev en recensent i Barometern något sånt här: När Ingvar Karlsson kliver fram på scen och kör ett elgitarrsolo visar han en gång för alla att Sven-Ingvars inte är något futtigt dansband.

Jag måste säga att på fyra år har det hänt mycket med bandet och den nye gitarristen var grymt duktigt. Fantastisk stämning på Stortorget i Kalmar med andra ord.

Imorgon är det dags för jobb igen vilket faktiskt ska bli kul. Att komma igång igen och få lite ny energi. På tisdag vankas det kalas, undertecknad når äntligen upp till den fina åldern, 20 år. Det blir jobb på dagen och lite kalas på kvällen!

Jag och lillebror på akterdäck på båten i Västervik
Midsommarhelgen över

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 28 Jun, 2010 23:05
Då har midsommarhelgen varit och vi går mot mörkare tider.

Tyvärr så lyckas alltid midsommarafton bli väldigt stressig. Men jag gillar det. Kvällen innan stod jag och tvättade lastbilar till klockan elva på kvällen. Hem och sova några timmar för att åter gå upp klockan 7 och göra det sista med bilarna. Efter det blir det att stressa i sig lite mat för att sedan löva bilarna och bege sig mot festplatsen o Berga.

Men det är en tradition som är väldigt rolig. Jag kommer ju själv ihåg hur jag åkte lastbilarna när jag var liten. Och jag kanske har missat något eller ett par år. Det är väl därför som det faktiskt är kul att tvätta alla lastbilar. Det är ju en tradition som är värd att föras vidare.


Helgen i övrigt var ganska lugn för mig. En trevlig stund i Kalmar city. Och en stund i Borgholm på midsommardagenskväll som chaufför åt far min!


En ny arbetsvecka har precis börjat och det ska bli kul att se vad som händer den här veckan!Julen utstädad

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 12 Jan, 2010 19:35
Jag tror inte att Sverige någon gång på året är så rent som det är i mitten av januari. Nästan överallt städar folk ut julen och passar på att städa lite extra. Januari är helt enkelt årets städmånad. Men visst är det skönt när man får plocka undan julens pynt och återgå till det normala livet. Allt blir som vanligt igen.

När jag nu ändå städar ut mitt rum brukar jag ta lite bilder på det. Det är kul att jämföra från år till år. Jag tror att jag la ut bilder på det på min gamla blogg för ett år sedan. Nu tänkte jag göra samma sak. Det är alltid kul att chocka folk över hur mitt rum egentligen ser. Många blir chockade och tror att det skulle tillhöra någon annan. Vem vet jag inte. Men några har trott att det var min systers rum och tvärtom.

Det var för några år sedan när jag gjorde i ordning rummet som jag bytte alla mina möbler. Innan var det en blandning av allt möjligt som mamma hade kunnat hitta i stort sett. Därför tyckte inte hon heller att jag skulle köpa nytt. Men det blev så att jag bekostade det själv. Har för mig att det gick på 7000 kronor. Men det var det värt att få ett stilrent rum som jag trivs i!

Här kommer några bilder!Trasig mobil...

ÖvrigtPosted by Victor Ramström 04 Jan, 2010 20:59
Idag hände det. Min mobiltelefon gick sönder. Fråga mig inte hur och varför.. Eftersom det är en så kallad pekskärmsmobil kan man ju misstänka att skärmen är lite känslig. Men det borde ju ändå hålla mer än ett halvår! Jag hade tittat på ett gammalt sms, plockade därefter ner telefonen i fickan igen. När jag lite senare (bara några minuter stillasittande på samma ställe) av någon anledning skulle använda telefonen igen gick inte displayen igång. de få knappar som finns började lysa men inte displayen. Konstigt. Efter att ha startat om telefonen ett antal gånger är det fortfarande lika dant. Jag har testat att byta med ett annat batteri och testat att ladda. Ingenting fungerar. Det är bara knapparna som lyser.

Det var bra att inleda veckan i Karlskrona med det. Hemma hade jag kunnat använda en av mina gamla men nu går det inte. Får helt enkelt se ifall telefonen går igång imorgon eller om jag får klara mig tills på fredag utan telefon. Om du behöver få tag i mig så vet du nu varför jag inte svarar.

Next »